by
on
under ,
Permalink

Att besöka Barcelona

Det finns mycket som du kan uppleva under en weekend i Barcelona. Det är ett populärt resmål för oss i kalla nord och vi åker gärna ner för att få uppleva lite värme men också storstadens puls. Även den med ett stort fotbollsintresse kan få sin beskärda del genom att åka ner och titta på någon stormatch mellan Barcelona och kanske Real Madrid.

Barcelona är en kulturstad av stora mått med många sevärdheter som är värda att besöka. Men även fotbollen är en viktig ingrediens i staden. På Camp Nou så utspelas de stora striderna idag. Det finns flera bolag som ordnar sportresor ner för den som önskar. Som supporter till just Barcelona så kanske du gärna åker ner för att få uppleva fotboll på plats. Att få finnas bland likasinnade och visa sin kärlek för laget är magiskt. Upplev fotboll då det är som bästa på Camp Nou.

När matchen är över och ni vill se lite av Barcelona så är La Rambla ett måste. Det är en lång paradgata som går genom staden. Det är som en pulsåder där allt liv som representerar Barcelona samlas. Du hittar försäljare med sina gatustånd och flera fina fik efter gatan. Helt klart så finns det turistfällor som man kan försöka att undvika. Lite längre norr efter gatan så blir det lite lugnare med lite lyxigare stämpel. Trängseln är mindre och butiker och restauranger med en lite högre prislapp på.