by
on
under
Permalink

Populära sommardestinationer

12175538-big-ben-clock-tower-in-london

Vart reser svenskarna på sommaren? Är det fortfarande de mest beprövade destinationerna eller finns där några nya pärlor? Svaret på det sistnämnda är nej och troligen beror detta på att i stort sett alla resmål redan har presenterats. London och Spanien är ännu i ropet vad Europa beträffar och New York och Bangkok toppar listorna i övriga världen. Är ett resmål populärt ökar även konkurrensen om resorna dit vilket medför sänkta priser och i sin tur medför det ännu fler resenärer.

Att London behåller sitt grepp om turisterna kan mycket väl bero på Harry Potters popularitet. Där finns det nya museet för denna numera kultfigur. Tv-serier som Downton Abbey och Morden i Midsomer drar folk till platserna där de spelats in. Den stora shoppingens tid kommer på eftersommaren men i London går det alltid att fynda.

Resorna till Europa kan även gå via land och hav och väljer man inte Öresundsbron finns den lockande linjen mellan Trelleborg och Sassnitz. Denna är den snabbaste vägen till Tyskland och det är förstås också en populär destination med många sevärdheter.