by
on
under
Permalink

Tips till den som reser ensam

40920-airport-terminal-and-travellers

Det finns faktiskt ganska många som fördrar att resa ut i världen ensamma. De anser att då har man bara sig själv att rå om, ingen att ta hänsyn till. Naturligtvis är det enklare att lyda impulser för en helt oplanerad resa. Det är bara att börja med flyg eller tåg till första bästa destination och sedan låta allt ge sig efterhand. En annan aspekt är att som ensam kan det vara lättare att träffa nya människor eftersom man då måste närma sig andra och påbörja konversationer om man vill ha någon form av sällskap.

Ett aber med att resa ensam är att enkelrum på hotell oftast är dyrare än dubbelrum men en del researrangörer har uppmärksammat detta och eliminerar extrakostnaden för de som reser solo. Exempelvis Ving erbjuder Ving Solo, en lösning för dig som vill ta en chartersemester på egen hand.

Ett tips till den som just börjat resa ensam är att hålla sig till förhållandevis välbekanta länder i början. En utflykt över en helg till en europeisk storstad är ett bättre test för att se om man klarar ensamresandet än en vistelse på tre månader i Sydamerika.