by
on
under
Permalink

Res inom Norden

40936-antique-compass

I våra grannländer finns fantastisk natur och upplevelser för den som vill lämna Sverige men inte fara alltför långt bort. I Norge finns de underbara fjordarna med berglandskap alldeles intill. Där kan man således beskåda sällsynt vacker natur i Ålesund och Sunnmøre. Ålesund med arkitektur i jugendstil, härliga fjordar alldeles under fjälltopparna i Sunnmørsalpene. Många suktar även att ta sig upp till Lofoten. Varför inte en cykeltur bland fågelklippor och den karga men undersköna naturen?

Helsingfors är annars ett resmål som ofta glöms bort. Det skall man inte göra för där finns härliga upplevelser. Många fina museer och varför inte besöka någon eller båda av stadens saluhallar om man blir hungrig. Dels Salutorget men även hallen vid Hagnäs torg, är utmärkta lunchoaser att pausa på under shoppingrundan. Soppköket i Hagnäshallen är värt ett besök. Något man inte bör missa i Finlands huvudstad är sjöfästningen Sveaborg. Dit tar man en trevlig båttur och känner historiens vingslag.

Danmark och Legoland är givetvis ett mål som barnfamiljen inte gärna missar men även sol och bad kan man uppleva här. Danska stränder räknas faktiskt till Nordeuropas finaste och på tvåhundra av dess stränder vajar en Blå Flagga som markerar att här är det rent vatten. I Danmark är man alltid nära havet.