by
on
under ,
Permalink

Äventyrsresor i vinter

Vintern nalkas och med det kommer snö och tiden för kyliga äventyr! I och med vintersäsongen finns det möjlighet till en lite mindre semester för att avsluta eller sjunga in det nya året. Är du sugen på att ge dig av kanske några av de här resorna nedan lockar dig. Tänk på att alltid vara ute i god tid med eventuella bokningar, du får bättre pris och garanteras en plats på hotellet.

Slalom i Hemsedal

Den norska äventyret väntar. Inget land kan erbjuda så mycket natur och utsikter som Norge. I Hemsedel, ibland kallat Skandinaviens Alperna, finns tre stora toppar att åka nedför som alla är över 1000 meter. Här är after skin bland de bästa i världen, du hittar hotell för lyxboende och för dig som bara behöver en säng mellan åkningarna. I Hemsedal samsas barnfamiljer, ungdomar och äldre med aktiviteter som passar varje grupp. För barnfamiljer finns barnskidskolor och barnpassning, ungdomar har festlokaler och kvällsåkningar medan de äldre kan slappna av i hundspann, grilla och njuta av utsikterna.

Ridning på Island

Islandshästar är unika och lämpade för att ta sig fram i det isländska, karga landskapet. Innan snön har blivit alltför djup är det en upplevelse utan like att rida med grupp på ön. Det går att boka olika paket för nybörjare och mer avancerad ridning. Du borde åtminstone ha ridit några islandshästar tidigare om du planerar att boka mer än en dagstur. Att rida islandshäst är annorlunda än vanliga hästar, de har en annan rytm och gång än andra raser vilket kan vara svårt att vänja sig vid.

Se isbjörnar i Kanada

Följ med på en expedition för att få se isbjörnen i sin naturliga miljö. Det här är ett äventyr som kräver mycket av dig, den kanadensiska vildmarken är hård mot sina besökare så det gäller att ha packat rätt saker och lyssna på guiden. Du får lära dig mer om områdets historia, åka hundspann på kvällarna och alla måltider inkluderas i bokningspriset. Detta är ingen resa för barnfamiljen