by
on
under ,
Permalink

Äventyrsresor för sommaren

Äventyrslystna söker alltid nya upplevelser och platser att åka till. Sommaren är en av de bästa tiderna för detta då man kan boka in sig inte bara under en helg utan en eller flera veckor. Och tänkt allt man hinner med på den tiden!

Ett äventyr betyder lite olika för olika personer.  En del föredrar exotiska platser medan andra kanske föredrar att hålla sig på hemmaplan. Här kommer några förslag på äventyr man kan ha under sommaren.

Cykeläventyr i fjällen

Att vara ute på fjällen under sommaren är något väldigt speciellt. Det kanske är vanligare att göra detta med sina egna två fötter, men det går minst lika bra på två hjul. Vare sig man är nybörjare eller en erfaren cyklist i naturen kan detta vara en fantastisk upplevelse man sent kommer att glömma.

Safari i Afrika

Safari är något alla är bekant med, men att faktiskt åka på ett safari är något väldigt annorlunda från att höra andra berätta om dem. När man är på plats och ser det vilda djurlivet framför sig känns det som att kliva in i en helt ny värld där allt är nytt. En av de populäraste platserna i Afrika för safariresor är Serenegeti, nationalparken i norra Tanzania, som täcker en yta på nästan 15 000 kvadratkilometer.

Besöka Machu Picchu

Högt uppe i Anderna ligger en av Inkarikets bäst bevarade städer: Machu Picchu. Den gamla ruinstaden är belägen på en plattform uppe på en bergstopp, vid nästan alla sidor om vilken klippväggarna störtar 350 meter ned. Detta är en otroligt populär turistdestination och räknas idag som ett av världens sju nya underverk.

Naturkryssning till Glapágos

Glapágosöarna är förknippade med både ett sprudlande djurliv och omatchat växtlighet, och har varit det ända sedan Darwins dagar. Ögruppen består av 19 öar i varierande storlek och tillhör Ecuador. Det är nästan 100 mil från fastlandet till ögruppen, men det hindrar dem inte från att vara en fantastisk destination för naturkryssningar idag.