by
on
under ,
Permalink

Får du flyga i dagens samhälle?

Frågan är om det är okej att flyga idag, nu när miljön står i fokus runt hela världen? Det finns argument för båda delarna som vi tänkte titta lite närmare på.

Klara fördelar med flygning är att det tar kortare tid, speciellt när du ska resa utomlands eller bara göra en snabbvisit över en weekend. Ingen ser framemot 12 timmar tåg för att semestra i tre dagar när flyger tar en timme. Du behöver inte hantera din packning lika mycket så det är lättare att ta med sig en väska extra.

Just nu står influencers i fokus tack vare ett Instagramkonto som berättar hur mycket dessa influencers belastar miljön med sin jetsetlivsstil till spännande resmål. Nu senaste såg vi Isabella Löwengrip lova att se över sina resor både privat och inom sitt företag, samtidigt som hon flög iväg på en weekend till Doha, Qatar. Att flyga har blivit synonymt med att inte dra sitt strå till stacken.

Hur ska du som privatperson tänka? Ställ ditt resande i relation till affärsperson som flyger jorden runt för att gå på möten. Din enstaka flygresa varje år till Thailand eller Österrike lämnar ett litet avtryck som du kan kompensera genom att ta tåg och kollektivtrafik under året. För kortare resor inom Europa går det bra att ta sig fram med tåg, även om det tar lite längre tid. Så för att svara på frågan, ja du kan fortfarande flyg men gör du det varje år kan det vara på tiden att se över hur du tar dig fram i vardagen och hur du kan kompensera för koldioxidutsläppet.