by
on
under
Permalink

Att tänka på vid resa till andra länder

Är du en van resenär så vet du säkert redan de rutiner som finns inför en resa utomlands. Det finns ett antal saker att tänka på vid resa till andra länder. Klart reser man inom norden så är det mycket som är likt här hemma i Sverige men ska man bege sig på längre resor så kan man behöva tänka lite annorlunda.

Packning

Att packa kan vara ett äventyr i sig. Samtidigt som man vill ha med sig det nödvändigaste så vill man inte packa med sig för mycket så man får övervikt på sitt bagage. Det kan också vara bra att tänka på vilken typ av laddare för mobiler och surfplattor som kan användas i landet. Våra Svenska laddar passar inte i alla länder och det är en fördel att skaffa sig något som passar flera typer av uttag så att man kan ladda sina elektroniska produkter.

Vaccination

Beroende på vilket land som ska besökas så kan man behöva vaccinera sig mot olika sjukdomar som kan finnas i landet. Hepatit A och B kan vara vanligt där vatten och avlopp är dåligt och det är viktigt att man vaccinerar sig mot detta. Hos Vårguiden 1177 så får du tips på vad du bör tänka på angående vaccinationer men också olika reseråd. Ta kontakt med din vårdcentral om du undrar över något som har med vaccinationer och att resa till andra länder.