by
on
under ,
Permalink

Att se och göra i London

London är en av svenskarnas favoritstäder i Europa. Inte nog med att London  bara ligger en kort flygtur bort, den kan även bjuda på mängder med platser att se och saker att göra som gör att man längtar till nästa gång man kan besöka staden.

De mest ikoniska byggnaderna

London har många byggnader vi sett åtskilliga gånger i film och på tv. Somliga så många gånger att vi nästan glömmer bort att vi aldrig sett dem i person. En tur till London kan dock snabbt åtgärda detta. Några platser man absolut bör ta sig tiden att svänga förbi är Big Ben och Westminsterpalatset, mer känt som parlamentsbyggnaden,  Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Buckingham Palace,  och på senare år har även London Eye blivit en ikonisk del av staden.

Se en fotbollsmatch

Premier League är en av de mest populära utländska ligorna bland svenskar och i London kan man helt klart ta tillfället i akt att se en match spelas live då staden har hela sex olika Premier League-lag och arenor man kan besöka. En av de mest populära är nog Arsenal, som håller till på Emirates Stadium i norra delen av London. Och för att få den mest autentiska känslan bör man ju då även skaffa sig en uppsättning Arsenal hemmatröjor för hela familjen, eller alla vännerna, att ha på sig under matchen.

Besöka West End

Teater, konserter och musikaler är något många förknippar med London, men mer specifikt är detta något som hör till distriktet West End. Här finns alltid en show man kan se och satsar man på en spontanbesök och köper biljett samma dag som showen kan man ofta få dem till ett trevligt nedsatt pris.  Men West End har även museum, gallerior och några av stadens främsta shoppinggator och kan därmed bjuda på något för nästan alla.