by
on
under
Permalink

Åk på shopping-weekend i Stockholm

plattan stockholm

Varför inte åka till vår vackra huvudstad Stockholm, för en helg med massa shopping, god mat och andra spännande aktiviteter. Inne i centrala Stockholm hittar du mängder av mysiga caféer, restauranger, butiker och gallerior. NK (Nordiska Kompaniet), Hamngatan 18-20 är ett måste när du besöker Stockholm, detta varuhus har existerat i 100 år och erbjuder allt från svenska märken till mer internationella så som Hermés. Om du däremot är ute efter budget-shopping rekommenderas Gallerian på Hamngatan 37 (nära Sergels torg). Gallerian erbjuder allt från H&M till MQ och dessutom erbjuds spa- och skönhetsbehandlingar.

Glöm inte att ta en promenad till Södermalm för att upptäcka designer-märken eller häftiga second hand affärer. Till exempel hittar du Tjallamalla på Bondegatan 46 som är känd för att ge unga, nya designer en chans att visa upp och sälja sina produkter.

För att göra din weekend till det där lilla extra, kan du checka in på Elite Hotels. När du besöker Stockholm kan du inte missa Mall of Scandinavia, som öppnade upp i Solna 2015. Förutom massvis av affärer erbjuder gallerian en stor biograf med Sveriges första IMAX-salong. Att se film i IMAX, gör hela din bio-upplevelse annorlunda och är något som rekommenderas att testa.

Restauranger och sevärdheter i Stockholm

I Stockholm finns mängder av restauranger. Smak på Oxtorgsgatan 14 har ett annorlunda koncept. Här tar du själv och plockar ihop din egen smakkombination genom att slå ihop de olika smårätter som restaurangen erbjuder. På den Libanesiska restaurangen Beirut Café på Engelbrektsgatan 37, har världsstjärnor som Lady Gaga och Justin Timberlake tagit sig ett besök.

När det kommer till sevärdheter finns där mängder att se och uppleva i Stockholm. förutom Gamla Stan och slottet, hittar du tillexempel Vasamuseet och Abba-museet. Är det sommar går det inte att missa ”Allsång på Skansen”, som garanterat erbjuder underhållning för alla åldrar.