by
on
under
Permalink

Besöka Skottland

Så fort man talar om turism i de brittiska öarna är allt väldigt centrerat kring just London. Men det är långt ifrån det enda intressanta där. Och här tänkte vi slå ett slag för Skottland.

Skottland kan bjuda fantastiska vyer och spännande historia. Men trots det är det inte så vanligt med besökare från annat än andra delar av Storbritannien. Av de omkring 16 miljoner årliga turister som besöker Skottland kommer hela 83 % (cirka 13 miljoner) av dem från Storbritannien. Av de kvarvarande 17 % (3 miljoner) är det sedan endast hälften av dem som kommer från utanför  Europa.

Några av de mest populära sevärdheterna i Skottland är de fantastiska slott som fortfarande står där. Detta inkluderar bland annat Edinburgh Castle, slottsruinen Dunnottar Castle, Palace of Holyroodhouse och Stirling Castle. Men vill man gå på slottsupptäcktsresande har man många fler alternativ att välja mellan.

Utöver den mängd historia som finns bland alla Skottlands slott är naturen också ett väldigt populärt turistmål. Här talar man främst om de ikoniska skotska högländerna. Här kan man hitta Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, men även ett av Skottlands absolut främsta turistmål: Loch Ness.  Hörländerna är väldigt sparsamt befolkat vilket betyder att man kan hitta många områden som får en att känna sig som man hamnat mitt ute i vildmarken.