by
on
under
Permalink

Vad kan studier utomlands ge dig?

studenter_309290078

Har du bestämt dig för att studera utomlands, hela studietiden eller en del av den? Grattis! Du har tagit ett beslut som kommer ge dig mer glädje och erfarenheter än vad du förmodligen kan tänka dig. Att studera i ett annat land ger så mycket mer, förutom själva studierna.

Erfarenheter för livet

När man väljer att förlägga sina studier utomlands kommer man utrustas med nya erfarenheter och förmodligen utveckla en rad egenskaper som är svåra att få på annat sätt. Man blir mer självständig, får ett bättre självförtroende och kommer våga sig på vilka utmaningar som livet än presenterar i framtiden. Förutom själva studierna så kommer man i kontakt med en annan kultur, får möjligheten att lära sig eller förbättra språket och man får kontakter som man annars inte hade fått.

Ta hjälp av experter

För bästa tänkbara upplevelse bör man läsa på så mycket som möjligt innan, ta hjälp av experter och man kan dessutom prata med andra som tidigare studerat utomlands. Sök på forum och ta del av andra studenters erfarenheter. Det gör att du kan ta aktiva beslut för att forma din studietid utomlands på bästa tänkbara sätt!

Välj land

Hur väljer man då land? Många vet direkt vilket land man vill till. Kanske har man ett starkt intresse för just det landet eller kulturen, eller så har man varit där tidigare och trivs bra. Några frågor man kan fundera över är om landet erbjuder de studier man är intresserad av, hur levnadsförhållandena är där, om det finns tillgång till bostäder, om du behöver särskilda tillstånd eller visum och om du har rätt till studiemedel. Hos CSN finns många svar på frågor kring finansiering av studier utomlands. Alla dessa frågor bör man ta reda på i god tid innan, då det kan ta olika lång tid att ordna med boende, dokument, tillstånd, kursantagning och så vidare.