En bekvämare flygresa

Att resa är ju menad att vara en fantastisk upplevelse. Men ibland kan själva resan från punkt a till punkt b vara mindre bekväm. Det finns dock saker man kan göra för att förbättra situationen.

Stänga ute onödigt ljud

Flygplanet kan vara en högljutt miljö och det är inte alltid man har någon att prata med. För att få lite mer lugn och ro kan man då istället se till att ta med sig ett par öronproppar som kan blockera så mycket ljud som möjligt. Perfekt för den som gärna tar en tupplur ombord.

Dricka mer vatten

Alla som har klivit av planet och känt sig trött och kanske även fått lite ont i huvudet, kan mycket väl ha blivit uttorkad under flygresan. På grund av höjden som planet färdas på är luften redan väldigt torr.  För att då undvika att man torkar ut kroppen själv ska man se till att dricka rikligt med vatten och undvika alla drycker som torkar ut kroppen, som kaffe och alkohol.

Rätt klädd

Kläderna är också något som många glömmer bort att tänka på när det är dags att flyga, speciellt de som flyger till varmare breddgrader. Inte nog med att luften är torr ombord på flygplaner, det kommer också vara ganska svalt. Därför är det varmt rekommenderat att ha med sig ett extra lager som en tröja man kan lätt ta av och på sig. Men kylan är faktiskt ett medvetet val från flygbolagen.

Ta med underhållning

På längre flygturer finns det ju ofta underhållning man kan få ta del av. Men det finns ju knappast någon garanti för att detta kommer falla en i smaken. Se därför till att ta med egen underhållning, som musik att lyssna på, en bra bok att läsa, eller helt enkelt en laptop som kan erbjuda lite av allt möjligt.